ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΑΦΟΥ

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Σχολικής Εφορείας Πάφου, το οποίο ανακαινίστηκε από τον Δήμο Πάφου, τέλεσε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.
Το κτίριο βρίσκεται στην πλατεία Μάρκου Δράκου (πρώην πλατεία Λοζάν), στο κέντρο της πόλης και την πλήρη ανακαίνισή του ανέλαβε ο Δήμος Πάφου, με δαπάνη του Κράτους, προκειμένου να στεγαστεί μόνιμα εκεί η Σχολική Εφορεία.
Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του ανακαινισμένου κτηρίου αλλά και για τον σύντομο χρόνο που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Είπε ακόμη ότι και το υπουργείο Παιδείας συμβάλει με τον τρόπο αυτό στην τόνωση του ιστορικού , εμπορικού κέντρου της πόλης της Πάφου και συνεχάρη τόσο τον Δήμο Πάφου όσο και την Σχολική Εφορεία για το έργο που επιτελούν. Αναφερόμενος στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Προδρόμου απηύθυνε έκκληση, για άλλη μια φορά, σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί να το πράξουν και κάλεσε τους μαθητές να χρησιμοποιούν τη μάσκα.
Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην ομιλία του έκανε ιστορική αναδρομή στο θέμα της εκπαίδευσης στην επαρχία Πάφου από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι τις μέρες μας και σημείωσε ότι η τοπική αρχή εργάζεται μεθοδικά και αθόρυβα για την λειτουργία στην πόλη Πανεπιστημιακών Σχολών. Ο στόχος αυτός, επεσήμανε ο κ. Φαίδωνος, συνδέεται με την διακηρυγμένη πολιτική της Τοπικής Αρχής για ανάδειξη της Πάφου σε έξυπνη και ψηφιακή πόλη που θα συνδικάζει εξισορροπημένα την οικονομική και την πολιτιστική ανάπτυξη και θα έχει ισχυρό κοινωνικό προφίλ. Στα χρόνια που ασκώ τη δημαρχία αυτής της πόλης, πρόσθεσε, συνειδητοποίησα ότι για τη μεταμόρφωση μιας πόλης σε σύγχρονη, ζωντανή και αναγνωρίσιμη όχι μόνο λόγω της ιστορίας αλλά και του παρόντος της, δεν αρκούν μόνο τα έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού του αστικού χώρου. Τα έργα αυτά είναι σίγουρα σημαντικά αλλά η αναζωογόνηση και η μετάβαση στο αύριο περνά μέσα από την Εκπαίδευση και την Παιδεία.
Ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Πάφου Μιχάλης Χαραλάμπους στον δικό του χαιρετισμό, ανέφερε πως η Εφορεία αφήνοντας πίσω κομματικές σκοπιμότητες, πολιτικά συμφέροντα, εργάστηκε για τον χώρο της Παιδείας με το κεφάλι χαμηλά, παρουσιάζοντας κάποια από τα έργα της.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε επίσης αγιασμό από τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, παρουσίαση του έργου της αποκατάστασης και της διαμόρφωσης του κτιρίου από Λειτουργό Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, αποκάλυψη της πλάκας των εγκαινίων, τραγούδια από σχήμα του Μουσικού Σχολείου Πάφου υπό τη διεύθυνση του κ. Σωκράτη Τερπίζη και ανοικτή δεξίωση.
Copyright © Σχολική Εφορεία Πάφου
angle-downcrossmenuarrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram